Landeriets tilbud

Meningsfulde aktiviteter, medbestemmelse og et mangfoldigt fællesskab giver de unge tro på egne evner og håb for fremtiden

Tilbud for unge med autisme og for unge der trives i en autismevenlig hverdag

Landeriets tilbud er målrettet unge med autisme og unge, der har svært ved at begå sig i større sociale enheder og vil profitere af et mindre uddannelses-, beskæftigelses- og botilbud.

Vi har plads til 16 unge i alderen 16-25 år og har løbende optag. De unge har kognitive profiler omkring normalområdet.

Da omdrejningspunktet er landbrug og/eller heste er det afgørende at den unge har interesse i dette område og at den unge kan trives i en praksisrettet hverdag, der meget af tiden foregår udendørs.

Landeriets tilbud er ikke for unge, der er i misbrug, i kriminalitet eller generelt har udadreagerende adfærd.

Hverdagen på Landeriet er kendetegnet ved en genkendelig dagsstruktur, meningsfulde aktiviteter og et godt fællesskab, hvor der er plads til forskellighed og brug for alle.

Vores tilbud

DSC_1192.jpg

STU

Undervisningen på Landeriet tager udgangspunkt i driften af et økologisk landbrug, som elever og personale driver i et forpligtigende fællesskab.

Vi har en Landbrugslinje & Hestelinje og derudover et bredt udvalg af aktiviteter, som kan vælges til. I forbindelse med STU-forløb afklares den unge om fremtidigt bo-, uddannelses- og beskæftigelsestilbud.

Læs mere om Landbrugslinjen her

Læs mere om Hestelinjen her

Botilbud - Kollegiet

De unge har mulighed for at bo tæt på gården i lækre nybyggede rækkehuse, der ligger central.

Her tilbydes botilbud i henhold til § 85 og §107.

I forbindelse med botilbud medfølger botræning, hvor fast personale varetager undervisning og støtte i forhold til trivsel, økonomi, fritid, personlige anliggender og sundhed. Vi prioriterer kendt personale - også ved vikardækning, da vores erfaring er, at det har stor betydning for de unges trivsel.

Andre tilbud

  • LAB-lovsforløb efter §32 - særligt tilrettelagt beskæftigelsestilbud.

  • Brobygning

  • Praktikforløb - også med mulighed for at afprøve botilbuddet.

Beskæftigelse og afklaring i fokus

På STU-forløbet får de unge en virkelighedsnær uddannelse, styrket deres sociale kompetencer og lært mødestabilitet. De nævnte områder er alle væsentlige for at kunne begå sig på arbejdsmarkedet.

Udslusningspraktikken er en del af afrundingen af STU-forløbet, og finder sted det sidste halve år. Det rette match mellem ung og arbejdsplads er afgørende for, at de unge får succes på arbejdsmarkedet, og derfor er det helt afgørende, at dét som starter med en praktik også kan ende ud som et reelt job – denne afklaring sørger vi naturligvis for er på plads, forud for at der indgås aftale med et evt. praktiksted.

I processen tages der udgangspunkt i den enkelte unges ressourcer, interesser, skånehensyn, kompetencer og færdigheder. Når udslusningspraktikken starter, flytter den unge til hjemkommunen og hjælpes i gang med det sociale, heriblandt fritidslivet fx i form af kontakt til klubber, foreningsliv og lignende.

Landeriet er tilknyttet Jysk Børneforsorg/Fredehjem (JBF), der er en nonprofit organisation. JBF har mere end 100 års erfaring med sociale indsatser, og har i dag flere end 200 forskellige sociale indsatser tilknyttet.