STU med heste

Landeriet tilbyder STU med heste som omdrejningspunkt. På Landeriet driver personale og unge et økologisk landbrug i et forpligtigende fællesskab, hvor der er brug for og plads til alle.

heste på tur.jpg

HESTELINJEN

Gode rammer om undervisningen

I undervisningen tages der udgangspunkt i den enkelte unges niveau og behov - dette gælder både i den praktiske undervisning såvel i den teoretiske. Man behøver ikke at have erfaring med heste, blot lysten og interessen er tilstede. Undervisningen foregår i trygge rammer med stort fokus på sikkerhed og gode oplevelser.

Som STU-elev tilbydes man en grundlæggende viden omkring hold af heste herunder fx viden om aflæsning af hestens adfærd og håndtering, anatomi, fysiologi, foderlære, daglig røgt og pleje, staldarbejde, regler omkring hold af heste, viden om reproduktion, arbejdet med den unge hest og pleje af hesten ved skader og sygdom.

På gården er der et par løsdrifter og ligeledes enkelte bokse og tilhørende folde. Som elev får du mulighed for at ride på de heste, Landeriet har til rådighed, og har du din egen hest, kan du medbringe den.

Vi har gode rammer om undervisningen med adgang til nybygget ridehus, udendørs oplyst ridebane + ovalbane og et godt skovområde i nærheden.

bonita.jpg

HESTELINJEN

Mulighed for at medbringe egen hest

Hvis du har din egen hest, kan du tage den med i forbindelse med dit STU-forløb. Der er mulighed for opstaldning i løsdrift og når der er ledige bokse, er dette også en mulighed.

Som STU-elev koster det 500 kr. at have sin hest opstaldet på Landeriet. Foder og strøelse er inkluderet i prisen, hvis der fodres med det krybbefoder og grovfoder som Landeriet anvender til sine egne heste. Man er, for egen regning, velkommen til at medbringe eget krybbefoder.

Hestens ejer skal afholde udgifter til dyrlæge, hovsmed, tandpleje, udstyr og evt. forsikring.

Som elev står man selv for pasning af sin hest og sadeltøj, og skal ligeledes stå for træningen af hesten med mulighed for kyndig vejledning af en underviser.

Uddannelse og aktiviteter, der giver mening og motivation. Vi tilrettelægger din uddannelse, så der tages hensyn til dine interesser og behov.

heste i stalden.jpg

HESTELINJEN



Hverdag med heste

Vores dagligdag foregår sammen med hestene, som skal fodres, tilses og motioneres.

Hver dag starter med morgenfodring, hvor alle heste får krybbefoder og tilses. Herefter sættes bokshestene på fold. Herefter skal der løses helt faste opgaver, som er fordelt mellem de STU-elever, der er på linjen. Der skal fx køres grovfoder ud til hestene, gives mere græs om sommeren ved at rykke hegnet, muges ud i bokse o.s.v. Det at hver dag starter med opgaver, der er kendte for alle, giver en rolig og tryg start på dagen.

I formiddags- og eftermiddagsmodul er der undervisning med udgangspunkt i faglige emner, som fx daglig pleje, fodring, anatomi, forskellige former for træning, hestens adfærd, sundhed og sygdom m.m.

Når vi har dyrlæge i stalden fx til at vaccinere eller at kigge hestenes tænder igennem, får man som ung mulighed for at være med i front, så man fx kan mærke tandspidserne i munden før dyrlægen sliber dem væk og stille de spørgsmål man ønsker svar på. De eksterne fagfolk, der er tilknyttet Landeriet såsom dyrlæge, hovsmed, kiropraktor m.m. er alle vant til at inddrage unge i deres arbejde.

På Landeriet kan du få mulighed for at udvikle dig personligt og fagligt i trygge rammer med dygtige undervisere

HESTELINJEN

Spring ud i det

Undervisningen tilrettelægges ud fra den enkelte elevs forudsætninger og interesser. Der er mulighed for undervisning i fx dressur, spring, grundlæggende arbejde med hesten fra jorden i longe og snor og på islænderne er der mulighed for at prøve den islandske hests ekstra gear af og lære dem bedre at kende.

Vi har dygtige undervisere tilknyttet, som kan undervise på alle niveauer. Vores undervisere er gode til at forklare og hjælper dig med at omsætte instruktionerne i praksis.

Vi kan hjælpe dig med at få øje på dine naturlige talenter og blive afklaret om din fremtidige beskæftigelses- og boform.

kornmark med hest.jpg

HESTELINJEN

Man kan altid blive klogere og afsøge nye muligheder

Du kan ligeledes få mulighed for at få undervisning i fritiden, hvis du bor på Landeriet. Derudover har vi indimellem forskellige kurser i den daglige undervisning alt efter, hvad eleverne på Hestelinjen har brug for og efterspørger. Det kan være kurser som fx:

  • Hestemassage

  • Trailerlæsning

  • Jordarbejde og trec-træning

HESTELINJEN



Fra føl til ridehest

Avl og reproduktion er et centralt område i undervisningen. Der er mange gode oplevelser og vigtig læring i at få lov at følge tilblivelsen af et føl, men også processen fra føl til ridehest. Vi har fået føl i 2021, i sommeren 2023 og i 2024 ifoler vi igen en hoppe. Som elev på Landeriet får man mulighed for at følge med i hele processen fra valg af hingst, klargøring af hoppen, aflevering af hoppen og herunder stutteribesøg og senere skanninger af den ifolede hoppe, og tiden op til foling med de særlige hensyn der er mht. brug af hesten, fodring og ro i den sidste tid.

image.jpg

Kompetence-

givende kurser

  • Svejsecertifikat

  • Truckcertifikat

  • Motorsav

  • Værkstedskurser

  • Førstehjælp & brandslukning

  • Førstehjælp til dyr

  • Arbejdsmiljø & Ergonomi

  • Dansk

  • Biologi, økologi & bæredygtighed

Mulighed for at bo på Landeriets kollegie

Kollegiet består af nybyggede rækkehuse, der ligger 300 m fra gården i et roligt kvarter i byen Gjellerup og med kort afstand til indkøb og offentlig transport. Rækkehusene er lyse, velindrettede og med højt til loftet. Hvert hus er indrettet med 3 værelser, fællesrum med køkken, 2 badeværelser og en hyggelig træterrasse. Der er plads til 10 beboere på Kollegiet.

Når man bor på Kollegiet, kan man bruge gården i fritiden. Fx er der mulighed for at melde sig til aktiviteter om eftermiddagen som fx rideundervisning, man kan arbejde på et selvvalgt projekt i værkstedet, deltage i sæsonarbejde i marken eller fx hjælpe med aftenfodringen af dyrene. Gården er åben, så har man som beboer eller STU-elev lyst til at kigge forbi, er man altid meget velkommen.

 

Muligheder i fritiden

Der er et varieret udvalg af fritidsaktiviteter på i Landeriets nærområdet. Der er kort afstand til både Hammerum, Ikast og Herning, hvor der er et bredt og alsidigt tilbud af fritidsaktiviteter,

Velkommen på Landeriet - vi glæder os til at se dig

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil på et uforpligtigende besøg for at se, om LANDERIET kunne være noget for dig.